Student i praksis
Her er en oversikt over alle praktiske ting du må ha orden på generelt i møte med de forskjellige praksis emner du kan ta ved Teologi, Religion og Filosofi (TRF) ved NLA. Dette kan du forstå som praktisk utdypning av de krav du finner i emne beskrivelsen for det enkelte emnet.
Ved praksisoppstart skal du:
- Signere taushetserklæring. Den leveres digitalt på det aktuelle fagrommet i Canvas.
- Taushetsplikten gjelder også etter at du har avsluttet praksisen.
- Skifter du praksisplass undertegnes en ny erklæring.
- Søke og levere godkjent politiattest. Den leveres digitalt til NLA og registreres i egen database.
- Levere praksisavtale. Denne utarbeides sammen med praksisveileder, og godkjennes av NLA.
- Alle arbeidskrav tilknyttet praksis må være levert og godkjent for å kunne gå opp til eksamen. Unntaket er sluttrapporten fra praksis, som er del av eksamen og som skal leveres i Inspera. Sluttrapporten skal leveres når praksis perioden er gjennomført.
- Om praksis ikke er gjennomført ved starten av eksamensperioden, må dette informerer og avklares med praksisleder ved NLA.
- Du har ansvar for å rydde egen timeplan slik at praksis kan gjennomføres.
- Ved sykdom må studenten selv varsle praksissted/veileder om at han/hun ikke kan møte til avtalt tid.
- Praksisperioden er en obligatorisk del av emnet. Du kan derfor ikke unnlate å møte på avtalt praksis. Du må heller ikke planlegge praksis på tidspunkt du vet du ikke kan stille.
- Dersom studenten står i fare for å ikke innfri kravene til praksis, må praksisleder ved NLA Høgskolen varsles umiddelbart.
- Student og praksisveileder skal ha oversikt over oppmøte. Dersom lengre sykefravær eller annet gjør det vanskelig å gjennomføre praksis, må praksisleder ved NLA og praksisveileder orienteres om dette.
- For forslag til mal for logg og timeføring. Last ned mal/ se vedlegg 1.
- Studenten skal varsle praksisveileder og praksisleder dersom praksisavtalen ikke lar seg gjennomføre.
- Eksempel: dersom man må bytte eller blir tildelt ny veileder i løpet av praksisperioden, skal dette gjøres i dialog med og godkjennes av praksisleder ved NLA.
- Studenten skal delta aktivt i formelle og uformell veiledningssamtaler. Dette er en sentral del av praksis.
- Student har ansvar for å avtale første samtale med praksisveileder, hvor dere sammen utarbeider innholdet i praksisavtalen.
Tips: Kontakt praksisveileder ved semesteroppstart og be om samtale om dette, fortell om innleveringsfristen og be om forslag til dato og tid før dette.