På ski for første gang

Masterstudentene Amir og Menychle fra Etiopia fikk et unikt innblikk i norsk kultur og tradisjoner da norske Håkon tok dem med på skitur.

internasjonale_studenter_pa_skitur_1_f.v_hakon_menychle_og_amir_alle_foto_hakon_lien_johanessen_cutedit.jpg

Amir og Menychle er to av de internasjonale studentene som tar en master i global journalistikk ved NLA Høgskolen i Kristiansand. De kom til Norge i august og har fått et godt innblikk i norsk kultur og skiftende årstider. De synes det var veldig stas da den første snøen falt på Sørlandet, og var ikke vonde å be da de ble invitert med på skitur av journalistikkstudent Håkon Lien Johannessen. Det var 15 minusgrader, men med gode klær og lånt skiutstyr kom de seg ut.

- Jeg har en lidenskap for å prøve nye ting, og dette var definitivt nytt for meg. Jeg falt mange ganger, men ikke så mange ganger som Amir, forteller Menychle og kikker ertende bort på klassekameraten.

- Alle de profesjonelle skiutøverne jeg kjenner sier at de falt mange ganger den første gangen de sto på ski. Derfor kommer jeg sannsynligvis til å bli profesjonell, og skal representere Etiopia i neste OL, sier Amir spøkefullt.

Håkon hadde pakket sekken full av kvikklunsj, appelsin, pølser og pinnebrød, og imponerte sine afrikanske venner med å tenne opp bål i snøen.

- Jeg var spent, og usikker på hva jeg kunne forvente meg av dem. For meg er det så naturlig å gå på ski, og det er første gang jeg tar med meg noen som aldri har prøvd før. Men de klarte seg veldig bra, og vi hadde en morsom tur, forteller Håkon. 

Tekst: Siril Reyes Aartun

Denne saken ble først publisert i magasinet Servus, nr.1 2016.

Av Marie Furhovden - Publisert 26.03.2016. Oppdatert 18.03.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...