På ski for første gang

Masterstudentene Amir og Menychle fra Etiopia fikk et unikt innblikk i norsk kultur og tradisjoner da norske Håkon tok dem med på skitur.

internasjonale_studenter_pa_skitur_1_f.v_hakon_menychle_og_amir_alle_foto_hakon_lien_johanessen_cutedit.jpg

Amir og Menychle er to av de internasjonale studentene som tar en master i global journalistikk ved NLA Høgskolen i Kristiansand. De kom til Norge i august og har fått et godt innblikk i norsk kultur og skiftende årstider. De synes det var veldig stas da den første snøen falt på Sørlandet, og var ikke vonde å be da de ble invitert med på skitur av journalistikkstudent Håkon Lien Johannessen. Det var 15 minusgrader, men med gode klær og lånt skiutstyr kom de seg ut.

- Jeg har en lidenskap for å prøve nye ting, og dette var definitivt nytt for meg. Jeg falt mange ganger, men ikke så mange ganger som Amir, forteller Menychle og kikker ertende bort på klassekameraten.

- Alle de profesjonelle skiutøverne jeg kjenner sier at de falt mange ganger den første gangen de sto på ski. Derfor kommer jeg sannsynligvis til å bli profesjonell, og skal representere Etiopia i neste OL, sier Amir spøkefullt.

Håkon hadde pakket sekken full av kvikklunsj, appelsin, pølser og pinnebrød, og imponerte sine afrikanske venner med å tenne opp bål i snøen.

- Jeg var spent, og usikker på hva jeg kunne forvente meg av dem. For meg er det så naturlig å gå på ski, og det er første gang jeg tar med meg noen som aldri har prøvd før. Men de klarte seg veldig bra, og vi hadde en morsom tur, forteller Håkon. 

Tekst: Siril Reyes Aartun

Denne saken ble først publisert i magasinet Servus, nr.1 2016.

Av Marie Furhovden - Publisert 26.03.2016. Oppdatert 18.03.2016

4 siste nyheter:
Ny lærerutdanning i Oslo
NLA Høgskolen starter opp ny grunnskolelærerutdanning i Oslo...
Slik påvirker sykkel-VM NLA
Fra 16. til 24. september arrangeres sykkel-VM i Bergen. Dette...
God økning for NLA Høgskolen
Nye tall fra Samordna Opptak viser en samlet økning på 12,8%...
Fra journaliststudent til visedirektør
Viseadministrerende direktør i medieanaylsebyrået Retriever,...