Bruker Internett mot ekstremisme

Facebook, YouTube og podcast tas i bruk for å stoppe voldelig ekstremisme. Studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen deltar i en global kampanje etter at høgskolen ble utfordret av Kristiansand kommune. NLA er den første høgskolen i Skandinavia som bidrar sammen med rundt 50 andre høgskoler og universiteter verden over. Kommunen er vertskap for lanseringen onsdag kveld klokken 18.00.

pa2.jpg
Studenter ved Mekele-universitetet i Etiopia tenner på PA! prosjektet, og deltar ivrig i essaykonkurransen.

Kristiansand kommune ble kjent med dette på en konferanse for «Strong cities» i New York .

Det er det amerikanske utenriksdepartementet som står bak finansieringen. Tedla Yeneakal (34) leder prosjektet, og har fått med seg Amir Aman (24), Menychle Meseret Abebe (26) og Kibrom Berhane Gessesse (29), alle er fra Etiopia og studenter ved NLA Høgskolen Gimlekollen. De har kalt prosjektet "PA!" som står for Passiv til Aktiv.

Over 200 t-skjorter er trykt opp og distribuert blant studenter ved Addis Abeba University og Mekelle University i Etiopia, samt NLA Gimlekollen og Universitetet i Agder. Prosjektet er støttet med 2000 dollar, og en tur til Washington D.C. blinker i det fjerne om prosjektet når opp i den interne konkurransen.

Målet er å engasjere og påvirke mulige sårbare grupper i Etiopia og Norge gjennom podcast og korte videosnutter på Facebook og YouTube, samt mobilisere til egne initiativ og kreativitet i kampen mot voldelig ekstremisme. De etiopiske studentene deltar i en essaykonkurranse der de beste får en pengepremie. Den lokale radiostasjonen i Mekelle vil intervjue vinnerne av konkurransen ved offentliggjøringen av vinnerne 30. april.

Facebook-siden har fått rundt 200 000 innlegg og over 4000 «likes» bare i løpet av de første ukene. 

Av Siril Aartun - Publisert 26.04.2016. Oppdatert 26.04.2016

4 siste nyheter:
Ny lærerutdanning i Oslo
NLA Høgskolen starter opp ny grunnskolelærerutdanning i Oslo...
Slik påvirker sykkel-VM NLA
Fra 16. til 24. september arrangeres sykkel-VM i Bergen. Dette...
God økning for NLA Høgskolen
Nye tall fra Samordna Opptak viser en samlet økning på 12,8%...
Fra journaliststudent til visedirektør
Viseadministrerende direktør i medieanaylsebyrået Retriever,...