Utvidet søknadsfrist til bachelorgradene i musikk

Kjenner du noen som ønsker musikkutdanning? Vi har noen ledige studieplasser igjen! Spre ordet, søknadsfristen er 22.mai!

NLAmusikk.jpg
NLA Høgskolen Staffeldtsgate vil frem til 22.mai åpne for søknader til et sekundæropptak (lokalt opptak) til sine utdanninger i musikk, menighet og ledelse, og utøvende rytmisk musikk.

Programansvarlig på musikk, Ole Kristian Kogstad forklarer at det ikke er mangel på søkere som er grunnen til et sekundæropptak.

- Vi har hatt veldig bra med søkere i år, men på noen instrumenter har vi ikke hatt tilstrekkelig med kvalifiserte søkere. På URM (utøvende rytmisk musikk) åpner vi derfor for søkere med hovedinstrument bass, vokal og blås. På MML (musikk, menighet og ledelse) åpner vi for søkere med både rytmisk og klassisk hovedinstrument, bl.a. bass, gitar og vokal, forklarer han.

Musikkutdannelsene på NLA Høgskolen Staffeldtsgate er av høy kvalitet med flinke lærere og høyt nivå på studentene.

- Vi ser særlig etter studenter med et høyt utøvede nivå på sitt hovedinstrument, og som er innstilt på å utvikle seg som dyktige musikere, sier Kogstad.

Utøvende rytmisk musikk

Bachelorprogrammet i utøvende rytmisk musikk (URM) er en utdannelse som henvender seg til unge musikktalenter med generelle ambisjoner om å utvikle sin kunstneriske og instrumentaltekniske kompetanse.

- For URM-studenter betyr det også mye at de som søker er motivert for å skape seg sin egen arbeidsplass som utøvende musikere. Dette er noe skolen fokuserer spesielt på gjennom emner som Identitet og danning og Identitet og bransjekunnskap, forklarer Kogstad.

Musikk, menighet og ledelse

Bachelorprogramet i musikk, menighet og ledelse (MML) er en utdannelse som retter seg mot arbeid med musikk i kirke- og menighetsliv. Her kan du velge mellom studieretningene utøvende rytmisk eller utøvende klassisk musikk. Etter bachelorprogrammet i MML tilbyr høgskolen en ettårig etterutdanning i musikk som til sammen utgjør tilsvarende en bachelor i musikk.

- På MML ønsker vi studenter som ser for seg å bruke musikk hovedsakelig i ulike kirke-/menighetssammenhenger utøvende og til å lede menighetens musikkarbeid. MML er i nordisk sammenheng en utdanning i særstilling på dette feltet, sier Kogstad.

- Bare gjør det!

For de som sitter hjemme og er usikker på om de tør å søke, har Kogstad oppfordringen klar:

- NLA Høgskolen Staffeldtsgate er et unikt studiested for musikk med et fantastisk musikkmiljø, stort rom for kristen tro, topp lærerkrefter og sentral beliggenhet i Oslo. Dersom du elsker å synge eller spille, brenner for musikkvirksomhet i kirke og samfunn og er motivert for å jobbe for å utvikle deg – søk!

HUSK fristene

22. mai: Siste frist for å sende inn søknad elektronisk i SøknadsWeb.
29. mai: Siste frist for å sende følgende vedlegg til NLA Høgskolen Staffeldtsgate elektronisk eller pr. post:
       •    Egenattest
       •    Program for prøvespill (skriv programmet i eget dokument eller på e-post) og eventuelle noter

Dersom du fyller de formelle kravene for opptak, vil du bli innkalt til opptaksprøve på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo. Tidspunkt for opptaksprøver vil være torsdag 16. juni. Alt om opptakskravene kan du lese her.


Av Marie Furhovden - Publisert 04.05.2016. Oppdatert 04.05.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...