Studerer kommunikasjon mellom ulike kulturer

Studiene som NLA Høgskolen tilbyr i interkulturell kommunikasjon (Kristiansand) og interkulturell forståelse (Bergen) blir mer og mer populære. De ferske studentene mener det er et fagfelt som blir mer og mer relevant i arbeidslivet og det norske samfunnet generelt. 

 IK-studenter.jpg

Studentene Markus Karlstad (19), Simen Borøy (20) begge fra Gjøvik og Cecilie Rondeel (20) fra Kristiansand er ferske studenter, og de er tydelige på hvorfor de har valgt å studere interkulturell kommunikasjon. 
     - Norge blir mer og mer flerkulturelt, og det er viktig at vi lærer om interkulturell kommunikasjon for å skape aksept for ulike kulturer i samfunnet vårt. Jeg tror det kommer til å bli mer relevant på arbeidsmarkedet framover, blant annet i helsevesenet, NAV og så videre, sier Markus. 
Cecilie forteller at hun er svært interessert sosialkultur, historie og kommunikasjon, og er sikker på at hun har valgt riktig fagfelt. 
     - Jeg mener at gjennom å forstå andre mennesker kan du gi dem det de trenger. Det er viktig at vi åpner sinnet vårt for andre kulturer, slik at vi blir mer solidariske, sier hun.

Besøk av NLA-studenter
Cecilie ble oppmerksom på NLA Høgskolen etter at NLA-studenter var på besøk på Solborg Folkehøgskole, hvor hun gikk i fjor. 
     - Jeg fikk et godt inntrykk av høgskolen gjennom dem, og fikk lyst til å studere her da jeg fant ut at dere tilbyr interkulturell kommunikasjon, sier hun. 
Simen gikk på Sagavoll folkehøgskole i fjor, og fikk interesse for IK og Afrika etter å ha vært med i «Prosjekt Øst-Afrika», hvor han også fikk muligheten til å dra på studietur. Han hørte om NLA Høgskolen gjennom en kamerat. 
     - Jeg tror det er lurt å ha et fag som IK på CVen, både innenfor spesifikke yrker hvor den type kompetanse trengs, men også i andre typer jobber. Det blir bare mer og mer viktig å ha internasjonal
erfaring, sier Simen. 

Av Siril Aartun - Publisert 27.09.2016. Oppdatert 27.09.2016

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...