Fikk høre at det var vanskelig å få jobb som journalist

Men etter journalistikk på NLA Gimlekollen gikk Ingjerd rett ut i jobben hun ønsket seg mest.

Ingjerd_Vage1.jpg 

- Jeg var veldig fornøyd med journalistikkutdanningen. Det var gode lærere, og jeg fikk mye personlig oppfølging. I tillegg var det et praktisk studie hvor vi lærte de verktøyene vi trengte for å bli journalist: skrive artikler, filme og redigere, og det var veldig nyttig da jeg kom ut i jobb, sier Ingjerd Våge (34) som var ferdig med studiene i 2009. 
Hun studerte kommunikasjon og livssyn på NLA Høgskolen, noe som førte til at hun også valgte å ta journalistikkutdanning på samme sted. Hennes første jobb var i TV2 Nyhetskanalen, hvor hun ble ansatt etter å ha vært i praksis. Deretter jobbet hun som journalist i Vårt Land, før hun ble kommunikasjonsrådgiver i livsvernorganisasjonen Menneskeverd.

Multimedial kompetanse
Hun har en variert arbeidshverdag som inneholder blant annet skriving av høringsuttalelser og leserinnlegg, lage videoer og produsere innhold til sosiale medier.
- Som kommunikasjonsrådgiver får jeg brukt mye av det jeg lærte på journalistikkutdanningen. Det er særlig viktig å kunne skrive artikler og formidle et budskap på en god måte, det er alltid et godt redskap. I tillegg har jeg tatt med meg hvordan jeg lager videoer; filming, redigering og hvordan formidle en historie ved hjelp av video. Men det er klart at det ikke er det samme å lage en nyhetsreportasje og en informasjonsfilm, sier hun.

- Lett å få jobb
Da hun startet på journalistikkstudiet fikk hun høre at det var så vanskelig å få jobb, men det var ikke hennes opplevelse.
- Jeg hadde en drøm om å jobbe i TV2. Mens jeg studerte sjekket jeg stillingsannonser hver uke, og det var alltid en eller annen ledig stilling. Det kan hende at det har forandret seg noe nå, men noen må jo være journalister også. Hvis du er flink, så tror jeg du får jobb. Så må man kanskje være litt fleksibel og ta vikariater og tilkallingsvakter i begynnelsen, mener Ingjerd.

Av Siril Aartun - Publisert 24.04.2017. Oppdatert 05.06.2017

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...