Rune (26) er med å sponse forskningen ved NLA

Derfor betaler han mindre i skatt og får en finger med i spillet når fremtidens mediefolk utdannes.

profil.jpgSelv er Rune Myra utdannet ingeniør. Kjennskap til NLA Høgskolen fikk han på Misjonshuset i Kristiansand, hvor førsteamanuensis Lars Dahle og førstelektor Margunn Dahle flere ganger har hatt faglige opplegg knyttet til forskning på kommunikasjon, livssyn og medier ved NLA Mediehøgskolen. Dessuten kjenner han flere tidligere studenter som har snakket varmt om høgskolen.

- Jeg merket hvor kunnskapsrike de var, og hvor relevant den kunnskapen de har er, forteller Myra, som bet seg merke i hvor «profesjonelt» alt virket.

- Det er veldig bra at det ikke bare en koseklubb, men lærere med høy faglig og personlig integritet som setter krav til studentene, synes han.

 Et engasjement ble tent.

Helhjertet engasjement

 NLA Høgskolen er nå ett av få utvalgte formål som ekteparet Myra støtter med tid, forbønn og faste gaver. Siden han støtter forskning får han skattefradrag som kommer i tillegg til fradraget for gaver til frivillige og ideelle organisasjoner.

- Hvilke tips har du til andre unge med begrensede midler i etableringsfasen, som har lyst å bidra til en sak de brenner for?

- Det hjelper med fast trekk, for å si det sånn – og ikke sett det på slutten av måneden, smiler 26-åringen. Han legger til:

- For oss var det viktig å finne noe vi brenner for, og så engasjere seg helhjertet i det. Ved å gi litt mer til færre er det lettere å bety en forskjell, er hans erfaring.

 

Får tilbake gavene

Vi blir lykkeligere av å gi, og av å arbeide frivillig, viser forskerne bak The World Database of Happiness. Dét kan Rune bekrefte:

- Det er fint å vite at gavene mine utruster lærerne, slik at de kan utruste journaliststudentene. Og når de igjen kommer ut i jobb kan de utruste oss som bruker mediene, sier han.

- I en tid som denne er det viktigere enn vi kanskje tror.

Av Kristina Dorothea Drivdal - Publisert 21.06.2017. Oppdatert 21.06.2017

4 siste nyheter:
Trenger du noen å snakke med?
Den nye studentpresten ved NLA Høgskolen i Bergen er opptatt ...
En livsnær kirke - hvordan våge å være nær livet
Meld deg på seminaret som NLA Høgskolen og Sjømannskirken a...
Humans not for sale! Listening to, learning from and living in solidarity with the people on the margins of society
Åpent seminar med Chandran Paul Martin i Sandviken mandag 13....
Beslutningsvegring - et ledelsesproblem
Professor Paul Otto Brunstad har gitt ut boken "Beslutningsveg...