Ny lærerutdanning i Oslo

NLA Høgskolen starter opp ny grunnskolelærerutdanning i Oslo fra høsten 2018. Statsminister Erna Solberg og Knut Arild Hareide fra Krf mener det er viktig med mangfoldet en verdibasert lærerutdanning kan gi.
Politikerbesok_pa_NLA_Staffeldtsgate.jpg

Storfint besøk på NLA i Oslo: F.v.: Svenning Bjørke (prorektor for utdanning på NLA), Hans Olav Syversen (Krf), Erna Solberg (statsminister H), Erik Waaler (rektor på NLA Høgskolen), Jørgen Sjaastad (førsteamanuensis NLA Oslo), Knut Arild Hareide (partileder KrF) og Ruth Hol Mjanger (Ansvarlig for FOU og internasjonalisering i GLU). 

- Vi tror at det bør være et mangfold i utdanningsinstitusjoner, og det at vi får en lærerutdanning i Oslo, ikke bare i Bergen, med et kristent grunnsyn, det kan være sunt og godt fordi det vil kunne rekruttere flere til læreryrket også her, sa statsminister Erna Solberg da hun var på besøk på NLA Høgskolen i Oslo, hvor den nye lærerutdanningen starter høsten 2018. Som Solberg påpekte, så er det et stort behov for godt kvalifiserte lærere i Norge og med denne utdanningen har du muligheter for jobb over hele landet.

NLA Høgskolen har lang tradisjon med lærerutdanning i Bergen, og er kjent for god veiledning og tett oppfølging av studentene. Norge trenger lærere som håndterer religiøst mangfold og anerkjenner religion hos barn og unge, og NLA Høgskolen vil ruste deg til arbeide i den multikulturelle og multireligiøse skolen.
Utdanningen er femårig med integrert mastergrad. Du velger om du vil undervise på 1.-7. trinn eller 5.-10. trinn allerede når du søker gjennom Samordna opptak. Du velger masterfag og undervisningsfag etter oppstart i utdanningen.
Søknadsfristen for å søke lærerutdanning både i Oslo og Bergen er 15. april 2018.

Her kan du lese mer om grunnskolelærerutdanningen ved NLA Høgskolen. Mer informasjon om studietilbudet i Oslo kommer etterhvert. 

Av Siril Aartun - Publisert 18.09.2017. Oppdatert 18.09.2017

4 siste nyheter:
- Jeg føler meg som en underdog
Malin Joneid Ellefsen har ikke seilet lett gjennom rundene i T...
- Å synge på TV er en ære
Mirjam Johanne Omdal (26) hadde egentlig ikke noe ønske om de...
Konkurrerer om tittelen ”Norges beste stemme”
Tidligere NLA-student Olaves Fiskum har gjennom det populære ...
Slik åpnet Gimlekollen verden for Håvard
Studieturen med Gimlekollen for snart ni år siden ble starten...