Huskeliste ved oppstart

Det er mange ting å huske på før studiestart! Sjekk at du har husket punktene under:

 Takk ja til studieplass

Hvis du har fått tilbud om studieplass og vil ta imot plassen, må du takke ja. Dette må du gjøre gjennom nettsøknaden i Samordna Opptak.

Studenter som har søkt via lokalt opptak takker ja til studieplass i SøknadsWeb, pr.e-post studier.bergen@nla.no eller i brev.

 Studieavgift

Studieavgiften for ordinære studenter er fra høsten 2017 kr. 2.690 pr semester. I tillegg kommer semesteravgiften til SiB på kr. 570,-,  tilsammen kr. 3.260,-.  Studieavgift for videreutdanning/nettstudier er kr 5.440,- + SiB-avgift, tilsammen kr. 6.010,-.  

Er du ny student på NLA, vil du få tilsendt faktura i posten. På fakturaen din vil du finne både studentnummer og PIN-kode for bla. oppretting av brukerkonto. PIN-kode kan du også bruke for å logge på StudentWeb. Har du tidligere vært NLA-student, finner du fakturaen på StudentWeb.

Du må ha betalt studieavgiften for å kunne registrere deg som student, se Semesterregistrering.

 Semesterregistrering

Når studieavgiften er registrert betalt, åpnes det for semesterregistrering på StudentWeb (det kan gå inntil tre virkedager fra du har betalt). Når du semesterregistrerer deg, kontrollerer du at din/-e oppdaterte adresse/-r er registrert, ser igjennom og godtar utdanningsplanen din og melder deg opp til undervisning og vurdering (for studenter med utdanningsplan skjer denne oppmeldingen automatisk, men du må likevel sjekke at du finner undervisnings- og vurderingsmeldingene dine under Aktive emner). Om registreringen er vellykket forsvinner varslet om at du må semesterregistrere deg fra forsiden av StudentWeb. Det vil nå gå melding til Lånekassen om at du er registrert som student ved NLA slik at du kan få utbetalt stipend og lån, og du vil få tilgang til fagsidene på it’s learning for de emnene du er oppmeldt til (begge synkene går en gang i døgnet).

 Studentkort

Når du er semesterregistrert kan du få studentkort med bilde og oblat. Tidspunkt for fotografering skjer til oppsatte tider ved semesterstart. Med gyldig studentkort kan du blant annet få rabatt på Skysskort. Oblat som bekrefter medlemsskap i studentsamskipnaden, fås utlevert i resepsjonen ved NLA når SiB-avgift er registrert betalt. Vi tilbyr også digitalt studentkort.

 NLA-brukerkonto

Studentnummer og pinkode, som du finner på fakturaen for innbetaling av studieavgift, benyttes også til å lage brukerkonto. Dette gjør du på denne nettsiden: https://srvbas.nla.no/. Her registrerer du ditt personlige passord (nettsiden har informasjon om hva som kreves for at passordet skal godkjennes), brukernavnet er det samme som studentnummeret ditt. Denne brukerkontoen bruker du til å logge deg på itslearning, NLAs trådløse nettverk og PCer på høgskolen. NB: For å logge på det trådløse nettverket, må man legge til @nla.no til brukernavnet. Brukerkontoen kan vanligvis ikke tas i bruk før 1. august. Les mer under IT-hjelp

 

 Itslearning

Pålogging til itslearning må skje via NLAs hjemmesider. Velg Logg på med Feide. Du må ha opprettet brukerkonto (se over) for å logge på. For å få tilgang til fagene på itslearning, må du vanligvis ha semesterregistrert deg og godkjent utdanningssplanen din på studentweb. På fagsidene på it’s learning finner du informasjon om undervisning, powerpoint-presentasjoner, viktige meldinger osv. Som student forplikter du deg til å sjekke it’s learning (både fagsider og meldinger) minst én gang i uken.