Kombinerte lederjobb og studier ved Staffeldtsgate

Regionleder Ingebjørg Berstad Torp i Agder Normisjon anbefaler flere voksne å gjøre det samme i høst.
Ingebjorg_Bersdad_Torp_Normisjon_videreutdaning_ledelse.jpg
VIDEREUTDANING: - Jeg håper og tror at jeg ser sammenhengen i samspillet mellom mennesker litt bedre etter videreutdanningen, sier regionleder i Agder Normisjon, Ingebjørg Berstad Torp (midten). Her sammen med kollegene Marie Grandalen (t.v.) og Senait Tesfazion.

- Hvis det er lenge siden du har studert vil du oppdage det tar tid å komme inn i metodikken. Det gjorde det for meg, men hiv deg på, sier Berstad Torp.

Selv studerte hun personalledelse og organisasjon og ledelse ved siden av jobb, men NLA Staffeldtsgate tilbyr også videreutdanninger innen musikk, kristendom, teologi og ledelse denne høsten.

Sist gang Berstad Torp satt på skolebenken var for ti år siden. På den tiden hadde studiehverdagen endret seg og det tok tid å få gode studievaner igjen. Likevel anbefaler hun andre å gjøre det samme.

- Du vil oppleve at det er spennende og gir nye utfordringer, sier regionlederen.

Se alle videreutdanningene ved NLA Høgskolen

Motivasjon viktig

Flere arbeidsgivere er fleksible med å innvilge permisjon på undervisnings- og eksamensdager. Det gjorde også Agder Normisjon, hvor Berstad Torp er daglig leder.

- Men man må likevel prioritere, for deltidsstudier tar både tid og ressurser. Du må være motivert, understreker hun.

- Rundt oppgaveskrivingen tar det skrekkelig mye tid, og det er slitsomt, men jeg liker studiesituasjonen.

Pensum på jobb

Berstad Torp vil særlig anbefale organisasjon og ledelse og personalledelse til erfarne ledere og arbeidstakere.

- Jeg synes begge videreutdanningene var veldig bra. Studielitteraturen er kjempeinteressant og du får god undervisning. Jeg har fått bruk for det meste, forteller regionlederen, som fortsatt bruker pensumbøkene i arbeidshverdagen.

- Hvordan preger kunnskapen fra videreutdanningen deg som leder og medarbeider?

- Jeg tror jeg er blitt enda mer relasjonell, og håper og tror at jeg ser sammenhengen i samspillet mellom mennesker litt bedre, og kan analysere det på en mer riktig måte, sier Ingebjørg Berstad Torp.

Se priser og søk opptak

Av Alice Tegle - Publisert 30.04.2014. Oppdatert 02.05.2014