Idrett_715x250.jpg

Idrett årsstudium

Gjennom årsenheten i idrett får du teoretisk og praktisk kunnskap om kroppen, trening og idrett, og lærer om idrettens plass i samfunnet. Studiet inneholder både treningssamling på Lanzarote og en ukes skikurs i Østerrike.


Årsstudiet i idrett ved NLA Høgskolen i Bergen gir deg innføring i en rekke idretter og sportsaktiviteter som for eksempel svømming, livredning, klatring, turn, langrenn, alpint, skøyter, padling og ulike ballspill. Her får du prøve deg på det meste og har muligheten til å få et svært aktivt studieår.

Halve studiet består av praktisk aktivitetslære. I dette inngår også gruppedynamikk, idrettspsykologi og idrettsdidaktikk.

Menneskekroppen er en svært sammensatt organisme og i idrettsstudiet får du lære om stoffskifte, ernæring, musklenes virkemåte, nervesystemet, motorikk og grunnleggende cellebiologi. Treningslære og treningsplanlegging er også sentrale tema.

Idretten er en viktig aktør i samfunnet og gis mye oppmerksomhet i media. Barn og unge er ofte aktive i en eller annen idrett, og det er avgjørende i det moderne samfunnet at også voksne er i aktivitet og trening. Gjennom idrettsstudiet får du lære om idrettens rolle i samfunnet.

Les mer om studiet i studieplanen
                                                                                                                                 
  
Fakta om studiet:
Studiepoeng: 60
Studiested: Bergen
Søknad: Samordna Opptak


Studieavgift per semester: kr 2.690 + avgift til studentsamskipnaden, materialpenger og kopinoravgift. I tillegg kommer kr 4 000, i fagkostnad og utgifter til obligatoriske studieturer til Lanzarote og Østerrike.

Du må være i normalt god fysisk form ved studiestart.


Undervisningen er samlet i ukesbolker.
Mellom disse vil det være tid til å
jobbe med pensum, arbeide med
teoretiske og praktiske oppgaver, samt
å gjennomføre egentrening.