Kunst og håndverk årsstudium

I kunst og håndverk får du utfolde dine kreative skaperevner og utforske materialer og ulike arbeidsmetoder. Å jobbe aktivt skapende utfordrer og utvikler deg faglig og personlig, og gir deg et grunnlag for varierte undervisningsformer i alle fag. Ta studiet ved NLA Høgskolen i Bergen.

Kunst og håndverk har en sentral plass i grunnskolen og elevundersøkelser viser at det er blant skolens mest populære fag. Gjeninnføringen av valgfagene i ungdomsskolen tyder på at behovet for kvalifiserte kunst og håndverkslærere bare vil bli større i tiden som kommer.

Faget vil passe for deg som i egen praksis ønsker å ta i bruk varierte undervisningsformer og som ser verdien av skapende prosesser og håndens arbeid. Du trenger ikke ha forkunnskaper som formgiver for å ha glede og utbytte av faget. Selvstendig skapende arbeid, med veiledning fra faglærer, har en sentral plass i studiet, og du får tilgang på egne arbeidsplasser og skolens verksteder.

Årsstudiet er utviklet for arbeid i grunnskolen, og du velger fokus på 1.-7. trinn eller 5.-10. trinn. Studiet passer også for deg som vil jobbe med formingsaktiviteter i andre jobber.

Årsstudiet består av to enheter:

Spørsmål om studiet, kontakt: Anja Gjerde, Tlf 55536959

Fakta om studiet:
Studiepoeng: 60
Studiested: Bergen
Søknad: Samordna opptak

Studieavgift per semester: kr 2.690,-
+ avgift til studentsamskipnaden, materialpenger og kopinoravgift.

Årsstudiet består av to enheter, Kunst
og håndverk 1 og 2 (30 stp + 30 stp).