Journalistikk - NLA Mediehøgskolen Gimlekollen - Kristiansand

Journalistikk

Lyst til å lage journalistikk som virkelig betyr noe? Utgjøre en forskjell for andre? Med tett oppfølging og mye praksis som varemerke for vårt anerkjente studietilbud i journalistikk er mulighetene åpne.


Journalister spiller en viktig rolle i demokratiet gjennom å avdekke kritikkverdige forhold, formidle viktig informasjon og la forskjellige meninger komme til uttrykk. Det journalistiske arbeidet handler om å samle informasjon og formidle den på en engasjerende måte gjennom ulike medier slik at andre kan handle riktig.
 
Mediebedriftene etterspør allsidige og kreative journalister som behersker flere plattformer. Du forberedes godt til denne virkeligheten gjennom vår praktiske opplæring. Fra første stund får du utvikle deg i trygge omgivelser gjennom redaksjonsarbeid i skolens interne og eksterne medier via lokale medier til ekstern praksis ute i en mediebedrift. Som student hos oss blir du godt forberedt til yrkeslivet slik det praktiseres i store, norske mediehus.

Som journalist vil du rapportere fra en stadig mer sammensatt og globalisert verden. Vi har en sterk internasjonal profil, og mener at vårt fokus på etikk og forståelse av det kulturelle og livssynsmessige mangfoldet vil gi deg en unik ballast. Derfor tilbyr vi alle våre bachelorstudenter et emne med studietur til Øst-Afrika. Det er også mulighet for utveksling. I tillegg tilbyr vi økonomijournalistikk og undersøkende journalistikk som en del av bachelorgraden. Du har også mulighet til å bygge på med en mastergrad i Global Journalism etter fullført bachelor.


Les også: - Lokalpressen er det beste springbrettet

Spørsmål om studiet, kontakt oss på: studier.gimlekollen@nla.no eller direkte på telefon til Vibecke Wales, tlf 38 14 50 59

Se Facebook-siden for journalistikk ved NLA Gimlekollen

 
 
Fakta om studiet:
Studiepoeng: 180
Studiested: Kristiansand
Søknad: Samordna opptak

Studieavgift per semester:

 

1. til 4. semester: 23 400,-

5. og 6. semester, uansett fordypning: kr. 6.000,-

I tillegg kommer semesteravgift
til Studentsamskipnaden i Agder

Studietur til Øst-Afrika kommer
i tillegg (valgfritt, kun bachelor)
Statement_Paul_Andre_Sommerfeldt.jpg

"Skaff deg praksis så fort som mulig. Ta direkte kontakt med lokalaviser for å høre om de har behov for frilansjournalister. Studiet i seg selv kan være slitsomt, men det er verdt å jobbe litt ekstra ved siden av. Det vil du tjene på når du er ferdig og skal ut i jobb"


Paul André Sommerfeldt 
tidligere journalistikkstudent på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen.