Arild (24) har gjort musikk, menighet og ledelse til levebrød

– Det er veldig oppnåelig å leve av musikken, forsikrer bassist Arild Strøm til dem som lurer på om de skal søke NLAs musikkstudier 1. februar.

– Har du stor motivasjon og vilje til å jobbe hardt er mulighetene mange, sier den tidligere Musikk, menighet og ledelse-studenten, Arild Strøm (midten).

Som utøvende bassist og musikkarbeider i Misjonssalen i Oslo har han ansvar for å skape en kreativ arena for lovsang i menigheten. Han organiserer musikkarbeidet, jobber med lovsangskulturen og leder et team som skriver ny musikk.

 Skaper kultur for lovsang

– Det er jo artig å tenke på at jeg nå jobber med akkurat det jeg håpet på før jeg begynte på Staffeldts, smiler Roans-gutten, som nå har jobbet et halvår i stillingen som musikkarbeider i Misjonssalen.

– Likevel tenker jeg ikke lenger at det jeg gjør er det kuleste av alt, vedgår han.

– Men jeg syns det er veldig kjekt og stort å få være med på. Og jeg er veldig heldig som har en jobb hvor jeg kan bruke det jeg lærte i utdanningen på noe meningsfylt.

For Arild har bachelorgraden i Musikk, menighet og ledelse (MML) vist seg å passe som hånd i hanske for stillingen som musikkarbeider.

Med skreddersydd utdanning

– Jeg kunne ikke hatt et så viktig ansvar uten denne utdanningen, sier han.

Å være musikkarbeider i Misjonssalen krever nemlig ikke bare mye utøvende musikalsk erfaring, men også teologisk kunnskap, forklarer Arild:

– Den teologiske forankringen jeg fikk på MML har gjort meg bevisst på å ta valg som er forankret i noe dypere enn bare at musikken skal holde en høy standard.  

I tillegg har ledelsesdelen av bachelorgraden vært nyttig for 24-åringen når han skal organisere hele det musikalske arbeidet i menigheten, og i ledelse av mange frivillige.

– Frivillighet lønner seg

Arbeidsoppgavene i menigheten er mange, men bassisten bruker også mye tid på å spille utenfor Misjonssalen.

I RnB-bandet MIR er han bassist, i tillegg til å ta frilansoppdrag på eventer, teatre, kirker og en rekke vikarjobber.

– Det er helt optimalt å kombinere musikkarbeider-stillingen med frilanserlivet, sier han.

Til dem som lurer på om de skal tørre å søke Musikk, menighet og ledelse for å satse på musikken har Arild et råd.

– Engasjer deg i frivillig musikkarbeid i en menighet du brenner for - og ta på deg ansvar uten å forvente betaling.

– Dét kan lønne seg på sikt.

1. februar er fristen for å søke opptak til bachelorgradene i henholdsvis Utøvende rytmisk musikk og Musikk, menighet og ledelse