Vil bidra til nye vennskap

Målet er å skape en hyggelig start for de nye studentene og legge til rette for at alle får venner, sier et samlet fadderstyret på NLA Oslo som nå er i gang med planleggingen av fadderuken.

I fjor måtte fadderuken på NLA Oslo avbrytes etter bare én dag på grunn av opptrapping av smitteverntiltakene. I år prøver de på nytt og satser på at mange er vaksinert og smitteverntiltakene blir lettere.

En hyggelig uke der alle kan delta

– Målet er at alle skal føle seg inkludert, ingen skal føle seg utenfor og vi skal passe på at folk får venner. Det skal bli en hyggelig uke der alle kan delta. Det er det viktigste for oss, sier fadderstyreleder Jenny Haraldsen Aas som studerer Økonomi og administrasjon på første året.

På bildet: leder i fadderstyret Jenny Haraldsen Aas

Nestleder Kasper Eilertsen Tuastad vil ikke røpe for mange detaljer, men han satser på fint vær.

– Det pleier jo å være fint vær i Oslo, så vi satser på det. Vi planlegger ulike sosiale aktiviteter og skal bli kjent med skolen og Oslo der målet er å skape sosialt samhold, sier han.

På bildet: Nestleder Kasper Eilertsen Tuastad

Planlegger med smitteverntiltak

Korona vil fortsatt være til stede også denne studiestarten, og det vil bli behov for smitteverntiltak. Samir Rabhi satt også i styret i fjor og har erfaring med arrangement i pandemien.

– Mange vil nok ha fått første dose av vaksinen før fadderuken, så da trenger vi ikke tenke like mye på det i år som i fjor. Men vi kommer til å planlegge for gjennomføring i mindre grupper og ellers følge med på de tiltakene som er i Oslo når det nærmer seg. I tillegg legger vi opp til mye ute, forteller Samir som er med å arrangere fadderuken tredje året på rad. Til høsten starter han fjerde året på grunnskolelærerutdanningen.

På bildet: styremedlem Samir Rabhi

Hvorfor ville dere sitte i fadderstyret?

– Det er det sosiale da, jeg liker å bli kjent med nye studenter. Få en kobling med flere studenter og flere kull, svarer Samir.

– Jeg ønsket å utfordre meg selv, forteller Kasper. -Jeg går jo Innovasjon og ledelse og tenker dette som litt ledelseserfaring. I tillegg syns jeg fadderuken er viktig for å få en god start, og det er noe som hjalp meg mye da jeg begynte.

Jenny syns dette var en spennende utfordring da jobben ble utlyst.

– Jeg er glad i å styre og ordne. Jeg har lyst til å hjelpe folk å få nye venner. Jeg kan virke veldig utadvendt, men jeg er også sånn som kan kvie meg litt og kjenner den følelsen. Derfor har jeg lyst til å være til hjelp for noen, sier hun.

Studenter i pandemien

Både Jenny og Kasper startet sitt første studieår i fjor og kan skrive under på at studiestarten ikke var som de hadde sett for seg.

– Det var jo litt vanskelig. Plutselig ble fadderuken avlyst. Man ble ikke så godt kjent som man hadde håpet. Det var kjipt å sitte inne, men når det først ble mulig å møte flere, så har jeg satt mer pris på det, forteller Kasper.

– Jeg syns det har vært kjempetøft at vi ikke fikk den starten, sier Jenny. – Man skal begynne med bacheloren sin, fadderuken, det skal være så hyggelig og koselig. Så sitter du der hjemme på rommet ditt og har forelesninger på nett. Snakker med venner på nett, og det er ikke alle man kan møte og noen har flyttet hjem til foreldrene sine. Det er mye. Det har jo gått greit og det er rart hvor tilpasningsdyktige man er, men man har jo ikke lyst at de til neste år skal gå gjennom det samme.

– Bli med og vær deg selv!

Rådene til de nye studentene er klare. Alle er enige om at det viktigste er å bli med.

– Bli med på alt, meld dere inn i studentorganisasjoner som er på høgskolen, bli med på andre arrangementer og hold kontakten med fadderne, er Samirs råd

– Bli med på alt og vær deg selv. Om noe skulle høres litt kjipt ut, så bli med likevel, så får man venner. Det er moro å føle litt på den studentgreia, sier Jenny.

– Hopp i det, avslutter Kasper.