
Vi ønsker velkommen til Bibelkonferansen 2024
Tidspunkt: 30. – 31. august
Sted: NLA Høgskolen i Oslo
Tema for årets konferanse er "I begynnelsen var ordet" og gjennom foredrag og seminarer vil vi blant annet utforske Jesus som Guds skaperord fra ulike perspektiver. Vi vil se på sammenhenger mellom tekster i Det gamle- og Det nye testamentet – og følge linjene inn i oldkirken.
Det vil gå parallelle seminarer som tar for seg et bredt utvalg av tema. På kveldsmøtene blir det musikk, panelsamtaler og foredrag. Programmet strekker seg fra fredag kveld til lørdag kveld. I tillegg blir det på søndag en fagdag knyttet til det nettbaserte årsstudiet i Bibelen. Denne dagen vil også være åpen for spesielt interesserte.
Påmelding: Klikk her
(det er mulig å melde seg på hele konferansen eller bare enkeltsamlinger)
Fredag
17.30
- Registrering
18.00 - 20.00
- Foredrag ved professor Walter Moberly: "God and the logic of love: The story of Job"
- Musikk ved Arne Sjøen
Lørdag
09.00 - 09.20 Morgenbønn / tidebønn
09.30 - 10.45 Plenumsforedrag 1: Professor Walter Moberly: "How should we understand God´s good creation?"
Kaffepause
11.00 - 12.15 Plenumsforedrag 2: Professor Ole Jakob Filtvedt: "Jesus som skaperordet - Jesu gjerning forstått som nyskapelse i Johannesevangeliet"
12.30 - 13.30 Lunsj
13.30 - 14.30 Parallelle seminarer
15.00 - 16.00 Paralelle seminarer
16.15 - 17.15 Middag
18.00 - 20.00 Kveldsmøte
- Live-innspilling av podkasten ULEST - en panelsamtale med William, Peder Solberg og Oscar Skarsaune.
- Musikk ved Bjarte Sæle og Hanna Eirin Ekre Husum
Søndag
12.30 Lunsj
13.00 - 15.00 Fagdag for nettstudenter i Årsstudium i Bibelen
(søndagens program er spesielt laget for studenter ved NLA Høgskolen, men spesielt interesserte kan også være med denne dagen)
I programmet vil det være parrallelle seminarer man kan velge blant. Her er oversikten over seminarere og deltagere velger på stedet.
- A love supreme: Abraham in Genesis 22 med professor Walter Moberly
- Bonhoffer and the Bible med professor Jennifer Moberly
- Fra bibeltekst til trosbekjennelse - den bibelske bakgrunnen for Den apostoliske og Den nikenske trosbekjennelsen med professor Em. Oskar Skarsaune
- Ordet som blir kjøtt: Et oldkirkelig blikk på forholdet mellom Bibelen, Jesus og oss med Peder Solberg
- Ordet i begynnelsen: Hvordan var den tidligste Bibelen? med Tomas Bokedal (NLA)
Foredragsholderne
Walter Moberly
Han er prest i Den anglikanske kirke og professor emeritus i teologi og bibeltolkning ved Durham University. Han har jobbet mye med tekster og teologi i Det gamle testamentet, og er interessert i å lese Bibelens gamle tekster som aktuelle Skrifter for kirken i dag.
Dr. Jennifer Moberly
Hun er prest i Den anglikanske kirke og æresforsker ved Durham University. Hun jobber hovedsakelig med teologien til Dietrich Bonhoeffer.
Oskar Skarsaune
Professor emeritus i Kirkehistorie (MF). Han er en annerkjent kirkehistoriker i inn- og utland og ekspert på den eldste kirkens historie. Tema han skal snakke om på Bibelkonferansen har han også skrevet bok om. Den heter "Troens ord: De oldkirkelige bekjennelsene.
Ole Jakob Filtvedt
Professor i Det nye testamente (MF).
Peder Solberg
Førstelektor i kirkehistorie (NLA)
Merete Hodt
Stipendiat i Det nye testamente (NLA)
Erik Waaler
Professor i Det nye testamente (NLA)
Tomas Bokedal
Førsteamanuensis i Det nye testamente (NLA)
Podkasten ULEST
ULEST er en podkast fra NLA Høgskolen og avisen Dagen som utforsker betydningsfulle tekster fra hvert århundre av kirkens historie. På Bibelkonferansen retter de søkelyset på hvordan Bibelen ble lest og brukt i oldkirken. Prof. em. Oskar Skarsaune er gjest i panelet.
Musikere
Arne Skorpe Sjøen
Sanger og låtskriver som nå studerer master i rytmisk musikk ved NLA Staffeldts Musikk. Han sier selv at han utforsker formidling og fortelling som en del av musikkuttrykket. Arne har studert bibelhebraisk og finner inspirasjon til arbeidet i gamle tekster som møter dagligdagse problemstillinger. Hans musikk, klikk her.
Bjarte Sæle og Hanna Eirin Ekre Husum
Sæle er eit musikalsk prosjekt med mål om å lage musikk som kan vere lys i mørkret. Tekstane fokuserer på tema som sorg, frykt, ja til og med død, men gjennom eit trusperspektiv. Her kan sjølv død bli til liv. Musikken er meint å bringe håp, oppmuntring og undring. Musikken er skriven av Bjarte Sæle og han har med seg Hanna Eirin Ekre Husum på vokal.