NLA Høgskolen innfrir alle krav

Den sakkyndige komitéen har nå konkludert med at NLA Høgskolen tilfredsstiller alle gjenstående krav for akkreditering.

NLA Høgskolens akkreditering har blitt revidert, og NLA har hatt en frist på to år på å dokumentere utbedring av mangelfulle forhold. En nylig sakkyndig vurdering bekrefter at høyskolen oppfyller alle gjenstående krav som akkreditert høyskole.

Den sakkyndige komiteen bygger på vurderingen fra 2021, som konkluderte med at utdanningene ved NLA Høgskolen holder høy kvalitet. Komiteen har ikke mottatt nye opplysninger som endrer denne vurderingen. De bemerker at NLA fortsatt er en institusjon som gir god oppfølging av både undervisning og studenter. Ifølge komiteen har høyskolen styrket fag- og forskningsmiljøet samt utvidet studieporteføljen, noe som vurderes som svært positivt.

Prorektor for forskning og formidling, Torgeir Landro, uttaler:

- Det er stor stas å lese rapporten! Først og fremst må det rettes en stor takk til våre ansatte for den glimrende jobben de gjør. Dette er resultatet av ‘de mange bekker små’. Vi er for så vidt ikke overrasket over konklusjonen, da tallene taler for seg, både når det gjelder økningen innen forskningsproduksjon og hevingen av kompetansenivået i fagmiljøet. Det er likevel med stor tilfredsstillelse vi leser komiteens anerkjennelse av den positive utviklingen som NLA kan vise til.

Han legger til:

- Nå skal vi rett nok først la NOKUTs styre behandle saken i september, men det skal nok mye til at styret endrer på en slik innstilling.