NLA åpner dørene for utdanning til alle

Av nye nettstudier i Samordna opptak i år, så står NLA Høgskolen for hele 24 prosent av disse!

Prorektor for utdanning ved NLA Høgskolen, Amund Langøy, forteller at dette er i tråd med høyskolens satsning på fleksible studier. Regjeringens strategi for desentralisert og fleksibel utdanning innebærer at utdanning skal være tilgjengelig uavhengig av bosted, livssituasjon og individuelle behov. I Hurdalsplattformen økes rammebevilgningen hos universiteter og høgskoler som har bidratt til desentralisert og fleksibel utdanning, eller som har campuser lokalisert i distriktene.

– Vi ønsker å ta ansvar for utdanning til hele landet, i tråd med regjeringens ønsker. Vårt mål er å tilby utdanning som passer inn i alle livssituasjoner, slik at studenter kan ta utdanning samtidig som de balanserer arbeid og andre forpliktelser, sier Langøy.

På denne lenken ser du hvilke nettbaserte studier NLA tilbyr.

Høy kvalitet i undervisning

Hanne Kristin Dypedal, som er ansvarlig for nettstudier ved NLA, forteller at høyskolen tilrettelegger for asynkrone nettstudier, som betyr at studentene kan følge undervisningen når de måtte ønske. Hun fremhever betydningen av høy kvalitet i undervisning, inkludert veiledning og likt læringsutbytte som de tradisjonelle studiene har. Dypedal legger også vekt på at nettstudiene skal ha forskningsbasert undervisning, med spesielt fokus på varierte undervisningsformer og studentaktiv læring. 


Nettstudier skal ha samme kvalitet som et campusbasert studium, forteller Hanne Dypedal (prosjektansvarlig nettstudier) og Amund Langøy (prorektor for utdanning).

– Alle som er sentrale i etableringen av nye nettstudier ved NLA, mottar opplæring og tett oppfølging i utviklingen av studiene, da dette skiller seg fra de tradisjonelle campusbaserte studier, forklarer Dypedal.

Tett oppfølging

NLA sitt varemerke er å være tett på studentene, og det er ingen motsetningen i dette når det gjelder de nettbaserte studiene, forteller Langøy.

– Vi ønsker å være tett på studentene, uansett hvor de sitter i verden. Vi har i dag studenter i flere verdensdeler, og vi ønsker de skal få den samme tette oppfølgingen som studentene som er på campus, avslutter han.