Utdanner til fremtidens musikkbransje

NLA Staffeldts Musikk ønsker å tilby utdanninger for en ny generasjon musikere og sette studentene i stand til å skape sin egen arbeidsplass i en krevende musikkbransje.

På bildet over: Professor Wetle Holte, underviser på NLA Staffeldts Musikk

– Det er så mange om beinet i bransjen og musikere i dag må både ha bred og spisset kompetanse for å kunne leve av musikken. Selv om vi ofte har godt med søkere er det utrolig viktig at vi stadig utvikler tilbudet vårt slik at vi utruster studentene til den musikkbransjen de faktisk kommer til å møte, sier avdelingsleder ved NLA Staffeldts Musikk, Ole Kristian Kogstad. 

Bildet: Ole Kristian Kogstad, avdelingsleder ved NLA Staffeldts Musikk

Helt ny bachelor i musikk

Fra høsten 2024 starter et helt nytt studium på NLA Staffeldts Musikk som heter Bachelor i musikkskaping – låtskriving, produksjon og live. Det henvender seg blant annet til en gruppe musikere som allerede besitter høy musikalsk kompetanse, men kanskje ikke selv ser hvordan de kan skape en karriere av det.

Få frem skjulte talenter

– Vi vet det er mange der ute som har noe skapende inni seg, som sitter hjemme og programmerer, skriver og lager musikk, men som kanskje ikke selv forstår potensialet sitt. Vi ønsker med dette studiet og ta deres realkompetanse på alvor og hjelpe dem å utvikle det de allerede har og er, sier professor i musikk, Wetle Holte, som blant annet, kommer til å undervise i live elektronikk på denne bacheloren. 

En karriere å leve av

Alle ansatte ved musikkavdelingen er utøvende musikere ved siden av undervisningen, og deres erfaring og innsikt i bransjen gir et unikt perspektiv som vil gagne studentene.

– Vi har et samfunnsansvar om å gi studentene våre kompetanse til en karriere de kan leve av. Vi ønsker med dette studiet å skape selvgående og kreative utøvere, der de får gode verktøy til å møte en musikkbransje i utvikling, sier Ole Kristian Kogstad.