Pastor med statsvitenskap satser på nettstudier i teologi

– En stor fordel med nettstudier er muligheten til å studere samtidig som du er i full jobb.

I syv år har Thomas Dalsbø arbeidet som pastor i Kristkirken i Bergen, en rolle som har gitt ham muligheten til å kombinere sin interesse for teologi sammen med jobb og familieliv. Selv om han selv definerer sin utdanning som en generalistutdanning i statsvitenskap, har hans liv alltid vært preget av kirke og tro. Nå har han begynt på et årsstudium i Bibelen, på nett, for å styrke sin faglige kompetanse og fylle på med studiepoeng.

– Det har vært en spennende reise så langt, forteller han.

– Jeg har fått et godt inntrykk av studiet. Modulene er fint lagt opp, og det er lett å komme gjennom materialet. Dalsbø forteller at selv om det noen ganger har vært utfordrende å delta på webinarer grunnet fritidsaktiviteter, fikk han nylig muligheten til å være med på en bibelkonferanse i Oslo som han syntes var veldig berikende.

Påfyll med bibelstudier

For dette semesteret tar Dalsbø 30 studiepoeng, og han planlegger å ta ytterligere 30 neste halvår. Studiet følger en modell der alle fagene kjøres parallelt, noe som gir ham muligheten til å opprettholde en full jobb samtidig.

– Fleksibilitet er alfa og omega for meg. Å kunne følge modulen og se videoene når det passer meg har vært avgjørende, påpeker han.

I år har NLA rundet 800 nettstudenter. Les mer om dette via denne lenken.

Dalsbø uttrykker også at oppgaveleveringene underveis er fornuftig, da det gjør det lettere å produsere arbeid kontinuerlig.

- Jeg ønsker å fortsette studiene og kombinere dem på en måte som fører til en grad, forteller han.

Nettstudier for fremtiden

Dalsbø mener at NLA gjør noe strategisk lurt ved å satse på nettstudier, noe som gagner både kirkene i Bergen og det teologiske miljøet i regionen.

- Det er positivt å ha en teologisk utdanningsinstitusjon i byen, understreker han.

Når det gjelder hva han finner nyttig med studiene, fremhever han fag som metoder og verktøy for bibeltolkning som relevante for hans arbeid. Han ser også verdien i å være i kontakt med forskningen på feltet.

- Selv om kirkene ikke skal bli for teoretiske, er det veldig fornuftig å ha en nærhet til dem som forsker på Bibelen, avslutter han.