Veritaskonferansen 2024: Best før...?

18. til 20 oktober arrangeres trosforsvarskonferansen Veritaskonferansen i Grimstad, med NLA som medarrangør.

Den australske historikeren, forfatteren og filmskaperen John Dickson er gjestetaler på Veritaskonferansen, som i år går av stabelen for ellevte gang. Sammen med Laget og Bibelskolen i Grimstad står NLA står bak konferansen som stadig samler flere unge til samtale om trosforsvar og med en visjon om å sette kristen tro på dagsorden.

Tema: Best før..?

«Alt flyter» sa filosofen Heraklit. I urolige tider kjenner vi oss igjen i følelsen av at alt er i forandring. Alt synes å ha en holdbarhetsdato, som melken: “BEST FØR…” advares vi på melkekartongene. Er det slik at kristen tro «utgått på dato»? Er kristen tro et gufs fra fortiden som vi klarer oss bedre uten, eller har den noe unikt å tilby? Tema for årets veritaskonferanse er "Best før...?"

– Når det i år markeres 1000 siden kristenretten på Moster, vil vi på Veritaskonferansen stille oss nettopp de utfordrende spørsmålene om kristendommens betydning for landet vårt: Var alt “bedre før”; - altså bedre før kristendommen kom? Ble vikingene “kristnet” med sverd? Hva har kristendommen betydd for landet? Hva med intoleranse og undertrykkelse i kirkens navn? Sier høgskolelektor på Kommunikasjon og livssyn ved NLA Hgskolen, og programansvarlig på Veritaskonferansen, Bjørn Hinderaker. 
– Og: Er det noe i den «kristne arven» vi ikke har råd til å miste, slik det antydes i grunnloven om verdigrunnlaget for landet vårt? 

Seminarer, filmvisning og bokfest

Konferansen kombinerer forkynnelse, seminarer, standup og filmsvisnig. I tillegg er konferansen en bokfest med lansering av flere titler, og stort utvalg av apologetisk kvalitetslitteratur. Kjernen i programmet er lørdagen med et stort antall seminarer. Samtidig er det også program både fredag kveld og søndag. 

Se program og påmelding her: www.veritaskonferansen.no.

John Dickson. Australsk historiker, forfatter og filmskaper.

Program utenom konferansen

I anledning besøket av John Dickson er det også lagt til rette for flere åpne arrangement på Universitetene i Oslo, Kristiansand og Tromsø, i tillegg til på NLA Høgskolen i Kristiansand.

Formidling

Taler, foredrag og seminarer fra årets konferanse vil publiseres på podkastkanalen til Damaris. Opptak fra tidligere konferanser ligger tilgjengelige på nettsiden Snakkomtro.