Studenter og psykisk helse

I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse gjør NLA Høgskolen en rekke tiltak for å øke bevisstheten om mental helse, samt tilby støtte og ressurser som kan bidra til bedre psykisk helse.

I anledning verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober setter NLA Høgskolen fokus på studentenes helse gjennom en rekke tiltak. Studentundersøkelser som SHoT (Studentenes helse- og trivselsundersøkelse ) og Studiebarometeret avdekker nasjonalt en bekymringsfull trend, der mange studenter sliter med psykiske utfordringer som stress, angst og depresjon.

I løpet av de kommende ukene, fra uke 39 til 42, vil NLA Høgskolen ha flere initiativer for å adressere disse utfordringene. På de ulike campusene blir det blant annet arrangert lunsjforedrag med psykologer som diskuterer hvordan studentene kan ta vare på seg selv og hverandre. Det blir stands med informasjon og gratis frokost, samt foredrag som oppmuntrer til mot og åpenhet om psykisk helse.

Denne uken besøkte psykolog Heidi Wittrup Djup Campus Kalfaret, og formidlet hvordan du kan ta vare på deg selv og andre.

Psykolog Heidi Wittrup Djup formidlet at vi har et selvstendig ansvar for å ta vare på oss selv.

Disse tiltakene er ikke bare en respons på bekymringsfulle funn fra nasjonale studentundersøkelser, men også en sentral del av NLA Høgskolens arbeid for å øke bevisstheten om psykisk helse, forbedre læringsmiljøet, og fremme studentenes trivsel.