Emne om konspirasjonsteorier
Dette nettbaserte emnet gir en grundig innføring i hva som kjennetegner konspirasjonsteorier, hvorfor de oppstår, og hvordan de sprer seg. Vi vil se på både historiske og moderne eksempler. Gjennom filosofiske, religiøse, sosialpsykologiske og historiske perspektiver utforsker vi mekanismene bak konspirasjonstenkning. Du vil lære å skille mellom fakta og feilinformasjon og hvordan kritisk tenkning kan bidra til å forstå og motvirke irrasjonelle oppfatninger.
Med videoforelesninger, selvstudium og gruppeoppgaver får du en fleksibel læringsopplevelse. Kurset avsluttes med en digital muntlig eksamen. Dette kurset gir verdifull kompetanse i å analysere et komplekst og omdiskutert fenomen. Bli med og utvikle dine analytiske ferdigheter!
Kurset passer for deg som ønsker å forstå hvordan konspirasjonsteorier påvirker samfunnet, enten du studerer KRLE, jobber med undervisning, eller har generell interesse for kritisk tenkning. Spesielt relevant er det for lærere, samfunnsvitere, journalister og andre som arbeider med formidling, analyse eller politiske spørsmål. Emnet kan erstatte NKRLE806 som fordypningsemne i nettbasert KRLE årsstudium ved NLA Høgskolen.
Her får du informasjon om hvordan du søker opptak.
Her finner du informasjon om hvordan det er å være nettstudent ved NLA.