Søknadsinfo for master i musikk

Her finner du informasjon om søknads- og opptaksprosessen til master i utøvende rytmisk musikk, med viktige datoer og hvordan du går frem.

Opptakskrav til masterprogrammet

  • Bachelorgrad med minst 80 studiepoeng i utøvende musikk.
  • Bestått opptaksprøve. (Kvalifiserte søkere blir rangert basert på opptaksprøven.)

Slik søker du:

Send inn en søknad i Søknadsweb. Siste frist er 15. desember 2024.

Deretter laster du opp vitnemål og annen relevant dokumentasjon i søknaden dersom den ikke foreligger elektronisk. Siste frist for å laste opp dokumentasjon er 5. januar 2025.

15. desember 2024: søknadsfrist i Søknadsweb

5. januar 2025: frist for opplastning av dokumentasjon

Uke 4, 2025: Du får svar på om du oppfyller de formelle kravene for opptak. Oppfyller du de formelle kravene blir du innkalt til opptaksprøve i uke 10 (3.-5. mars).

3. februar 2025: Frist for innlevering av refleksjonsdokument.

Refleksjonsdokumentet skal være på omtrent én side og inneholde en begrunnelse for hvorfor du ønsker å studere en mastergrad i utøvende musikk. I tillegg ønsker vi at du reflekterer over følgende spørsmål:

  • Hva ønsker du å fordype deg i gjennom dette studiet?
  • Hvordan ser du for deg å arbeide med masterprosjektet ditt, og hva håper du det skal resultere i?
  • I hvilken musikalsk kontekst ser du deg selv og prosjektet ditt?

Dokumentet trenger ikke å gi endelige svar, men heller en beskrivelse av hvor du står i prosessen akkurat nå.

3.-5. mars 2025: Opptaksprøver
Opptaksprøvene gjennomføres i uke 10, og hver søker møter kun én dag. Innkalling til opptaksprøve sendes på e-post i uke 4. Det er viktig at du bekrefter om du kommer innen fristen som er angitt i e-posten.

Opptaksprøvene finner sted på Øvingshotellet i Oslo (Trondheimsveien 2, bygg H).

Utsatt prøvespill
Hvis du er forhindret fra å møte til opptaksprøven, ber vi om at du gir beskjed så snart som mulig. Tidspunktet kan normalt ikke endres, men ved tungtveiende grunner, som sykdom dokumentert med legeerklæring eller kolliderende opptaksprøve ved annen institusjon, kan du søke om en alternativ prøvedato.

Uke 11, 2025: Utsendelse av tilbuds- og avslagsbrev.

Tilbud om studieplass, avslag, eller tilbud om ventelisteplass sendes via e-post. Du bekrefter tilbudet ved å svare ja eller nei til studieplassen på Søknadsweb. 

31. mars: Frist for å takke ja til studieplass via Søknadsweb
Dersom du ønsker en begrunnelse, kan dette etterspørres ved å sende en e-post til studier.oslo@nla.no.

NLA Høgskolen Oslo vil arrangere nye opptaksprøver etter 31. mars, hvis det er behov for å supplere instrumentsammensetningen.

 

 

Prøvespillet og intervju foregår i uke 10 på Øvingshotellet i Oslo (Trondheimsveien 2, bygg H). Rangering av søkere skjer på grunnlag av opptaksprøven, og det består av følgende deler:

  1. Spilleprøve med varighet 20 minutter. Søkeren spiller et selvvalgt repertoar. Det er mulighet til å ha med eget band. Spilleprøven graderes med en poengsum fra 10 til 20 for bestått prøve. Søkere som får mindre enn 10 poeng har ikke bestått spilleprøven. Spilleprøven teller 80 % av samlet poengsum.
  2. Intervju med varighet 10–15 min. Intervjuet tar utgangspunkt i et refleksjonsnotat på en A4-side, som du har sendt inn på forhånd.

Intervjuet graderes med en poengsum fra 10 til 20. Intervju teller 20 % av samlet poengsum.

I tillegg til instrumenter som er vanlige i utøvende musikk, kan også låtskriving/produksjon, kordireksjon og laptop (enten utøvende eller produksjon) regnes som hovedinstrument.

 

Det kreves fullført bachelorgrad, cand.mag.-grad, annen grad eller yrkesutdanning av minimum tre års omfang eller utdanning som i henhold til § 3 Forskrift om krav til mastergrad er godkjent som jevngod med ovennevnte grader eller utdanningsløp. I studieplanen er dette forenklet til krav om fullført bachelor eller tilsvarende og med henvisning til forskriften. Krav til fordypning er minimum 80 studiepoeng i utøvende musikk.