Årsstudium i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon
- Studieprogramkode:
- 4BEI-N
- Studieprogramnavn:
- Årsstudium i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon
- Kull:
- 2025 Høst
- Undervisningsspråk:
- Norsk
- Studiested:
- Nettbasert
- Studiepoeng:
- 60 poeng
- Grad:
- Årsstudium
- Oppstart:
- Høst
Studiet er egnet for
- personer i arbeid uten høyere utdanning innen fagfeltet fra før
- personer som ikke kan eller vil flytte til studiestedet
Generelt er studiet egnet for dem som ønsker seg en kompetanseplattform innen fagområdet, samtidig som de ønsker å være aktive bidragsytere til nyskaping, endring og utvikling av virksomheter. Studiet passer spesielt godt for dem som i tillegg ønsker å ta del i og ha et bevisst ståsted i et arbeids- og næringsliv med store etiske utfordringer. Dette gjelder både offentlig og privat sektor og frivillige organisasjoner.
Kunnskap
Studenten
- har grunnleggende kunnskap om hvordan virksomheter organiseres, ledes og utvikles
- har kjennskap til hvordan økonomi styres og analyseres i endrings- og spesielt i oppstartssituasjoner
- har kjennskap til et par sentrale verktøy/informasjonssystemer innenfor økonomi, organisasjon, ledelse, entreprenørskap og innovasjon
- har grunnleggende kunnskap om hvordan en kan analysere bedriftens konkurransesituasjon og utvikle forretningsmodeller- og strategier
- har grunnleggende kunnskap om etisk bærekraftig forretnings- og produktutvikling
- har kjennskap til finansiering med vekt på etablerings- og innovasjonsprosesser
- kjenner til grunnleggende teorier om kundeatferd i forbruker- og bedriftsmarkeder, og hvordan produkter og tjenester markedsføres, også digitalt
Ferdigheter
Studenten
- kan bruke noen ulike metoder for å utvikle og iverksette innovasjon og entreprenørskap innenfor ulike virksomhetstyper
- kan gjennomføre enkle analyser og vurdere hvordan ulike typer virksomheter bør organiseres og ledes
- kan gjennomføre enkle strategiske analyser og vurdere hvordan ulike forretningsmodeller og -strategier utvikles
- kan vurdere hvordan etablerings- og innovasjonsprosesser kan finansieres
- kan forbedre markedsføringen i ulike virksomhetstyper
- kan gjennomføre enkle markedsanalyser
- kan forstå sentrale yrkesetiske utfordringer og reflektere over mål og verdier i ulike roller i arbeidslivet
Generell kompetanse
Studenten
- har innsikt i utviklingen av ulike typer av organisasjoner
- kan formidle fagstoff, problemstillinger og løsninger innenfor innovasjon, entreprenørskap og bærekraft, både skriftlig, muntlig og gjennom andre uttrykksformer
- kan bidra til å stimulere, utvikle og gjennomføre mindre nyetablerings- og innovasjonsprosesser
Studiemodellen har emner på 10 studiepoeng som undervises med tre emner hvert semester. Alle emner må tas for å få årsstudium i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon. Det vil bli regelmessig oppfølging av studenter i grupper eller individuelt online under gjennomføring av hvert emne. Emnene må ikke tas i rekkefølge, men det anbefales at emnet Entreprenørskap og innovasjon blir tatt som et av de tre første emnene.
Semester | Emner | ||
1 | HSM125N Entreprenørskap og innovasjon 10 stp | BEI101N 10 stp | BEI102N Økonomistyring og finansiering med vekt på etablerings- og innovasjonsprosesser 10 stp |
2 | HSM222N 10 stp | HSM121N 10 stp | IML222N |
Undervisning og kommunikasjon foregår i læringsplattformen Canvas. Studenten vil møte varierte læringsmetoder gjennom nettleksjoner, selvstudium, øvingsoppgaver, selvrettende interaktive oppgaver og yrkesrelevante oppgaver der noe vil være obligatorisk. Studenten vil få faglig veiledning, gjennom webinarer, diskusjoner, hverandrevurdering og individuell veiledning.
Hvert emne er bygget opp av ca. 3-6 moduler der hver modul er knyttet til et definert tema eller en arbeidsperiode. Modulene inneholder læringsmateriell knyttet til temaet eller perioden, og er bygget opp som en læringssti som skal føre frem til et konkret læringsutbytte.
Arbeidskrav og eksamen i emnene i studieprogrammet varierer og kan for eksempel være, case- og mappeoppgaver individuelt eller i grupper, skriftlig hjemmeeksamen individuelt eller i grupper, digital presentasjon individuelt eller i grupper, refleksjonslogger, oppgaveløsning og annet.
Se emneplan for hvert enkelt emne for mer informasjon om arbeidskrav og eksamensformer.
Arbeidskrav må være bestått for å kunne ta eksamen.
Alle versjoner:
Årsstudium i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon
(Kull: 2025Høst)
Årsstudium i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon
(Kull: 2024Høst)